FACEBOOK stranica . . . . . . . Twitter . . . . . . YOUTUBE Kanal . . . . . . . B92 BLOG

10. 10. 2011.

PARADAJZ PONOSA


Povrtari sa juga Srbije, odlučili su da Gejevima iz naše republike predlože osnivanje predparadne koalicije. Razlog za ovakav potez su finansijski gubici koje su oni pretrpeli zbog neadekvatnih cena, pre svega paradajza, a zatim i ostalih poljoprivrednih artikala.

Pi Ar Saveza Nezavisnih Poljoprivrednika Jablaničkog Okruga (SNPJO), Milorad Cakić, zvani Mile Vrabac, rekao je za Njuz da se paradajz ovoga leta na kvantaškoj pijaci u Leskovcu prodavao za samo, kako on kaže, "dvanAes dinAra za kilo". Niske cene imali su i kupus i krastavac, a ovih dana se i paprika daje u bescenje. Međutim, cene na gradskim pijacama i u supermarketima bile su i do pet puta veće, pa se gospodin Cakić pita "Koj je tuj profitirao?", a zatim sam odgovara: "Nakupci, koj bi drugi". On ističe da bi država morala da reaguje i zaštiti agrar, jer ako se slična situacija ponovi dogodine, seljaci više neće ni iznositi svoje proizvode na kvantaške pijace, već će ih zajedno sa svojom stokom - pojesti.

Gej-lezbejski info centar saopštio je da prihvata poziv za saradnju i predložio oštećenim povrtarima da organizuju zajedničku manifestaciju, pod nazivom "Paradajz Ponosa". Oni su uputili poziv i svim obespravljenim građanima i seljacima Srbije da se pridruže toj paradi.
"LGBT zajednica treba da podeli svoj 'privilegovani' položaj i da pozove sve ugrožene, obespravljene i ponižene da nam se pridruže i svi zajedno zahtevamo svoja osnovna ljudska prava", kaže se u saopštenju, u kome se još dodaje da "zbog raznih političkih faktora, Gejevi uživaju 'privilegovan' položaj, te je LGBT zajednica jedna od retkih koja u Srbiji na ulici može da zahteva svoja prava i tu 'privilegiju' treba solidarno da podeli sa drugima".

LGBT pokret podseća da je na Zapadu često kroz istoriju podržavao radnički pokret i prava radnika i smatra da takva praksa treba da bude i u Srbiji.
"Nezaposleni, obespravljeni, osiromašeni, opljačkani, poniženi... svima nama je mesto na "Paradajzu Ponosa", jer bez obzira na sve imamo svoj ponos i ne dozvoljavamo da budemo ignorisani i gurnuti na margine ovog društva", ističe se u saopštenju.

Datum održavanja "Paradajza Ponosa" biće naknadno objavljen.



==================================================================


OBJAŠNJENJE:  
Napisao sam ovaj tekst pre 15-ak dana i nadao se da će isti biti objavljen na sajtu www.njuz.net . Međutim, želja mi se nije ispunila.
Inače ko prati dotični sajt, zna da je on satiričnog karaktera i da se na njemu objavljuju izmišljene vesti, ili kako oni sami kažu "vesti u ogledalu". 


P.S. 
Nisam imao nameru (a nisam to ni radio u ovom postu) da  ismejavam pripadnike gej-populacije, protiv kojih nemam ništa. Šta više, homoseksualnim parovima bih dao sva moguća prava, osim prava na usvajanje dece (pošto na prirodni način nikako ne mogu da imaju ["naprave"] dete, moje mišljenje je da nije u redu "korigovati" prirodu...).
Ma oni koji posećuju Njuz.net znaju (bre) da je sve to samo zajebancija... ;)

Broj komentara: 11:

  1. Sta je prirodno a sta nije to bi volio znati . Po meni je sve prirodno . I dobro i , nazalost , lose . Nije uopste prirodno da ja put od 2000 km preletim avionom za ne znam 2 sata . Ali se desava. Sve je u zakonima koje covjek na osnovu nekih civilizacijskih normi , koje opet covjek postavlja , utvrdi. Jos nisam procitao zakon ili udzbenik koji definise sta je prirodno. Uvijek pripazim kada se zaletim da budem kategorican u nekim tvrdnjama . Filozofija ...

    OdgovoriIzbriši
  2. ja i nisam sudio šta je prirodno, samo sam izneo ČINJENICU da na prirodan način ne mogu da imaju decu... ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh, teska vam filozofija, u svakom slucaju ne slazem se s vama po ovom pitanji. Ja to gledam sa neke druge tacke gledista i meni tu nista nije kako treba. Necu dalje da pricam, imam osjecaj da cemo otici predaleko pa necu da zamecem kavge ;-)

    Pozzz...

    E

    OdgovoriIzbriši
  4. ne mora kavga, može i fina razmena mišljenja.. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jedino ako ces o fudbalu... ;-)

    Pozz...

    E

    OdgovoriIzbriši
  6. sve te pederčine treba po kratkom postupku!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sto je mexo zeznut lik, kao da je iz Tuzle :-D :-D :- D

    Pozz...

    E

    OdgovoriIzbriši
  8. Da li to znaci da i heteroseksualnim parovima koji ne mogu imati djecu zbog toga sto su jedan ili oba partnera iz nekih razloga sterilni treba zabraniti usvajanje? A to sigurno znaci da treba zabraniti sve oblike vjestacki pomognute oplodnje jer je vjestacki pomognuta, nije prirodna?

    U danasnje doba, kada se potomstvo malo-malo pa dobija iz epruvete i uz pomoc raznih naucnih i drugih "trikova", zabraniti homoseksualnim parovima usvajanje zato sto to "nije prirodno" je apsolutno promasen argumet. Treba naci neki drugi, ovaj je bas besmislen.

    OdgovoriIzbriši
  9. Homoseksualci ne mogu prirodnim putem imati decu, ne mogu ni po kojoj teoriji. Heteroseksualni teoretski svi mogu, a ako ima probelema da se to ostvari - u redu je da medicina pripomogne.

    Prirodno je da dete ima jednog oca i jednu majku, a ne dva oca ili dve majke.
    Vrlo jednostavno...

    OdgovoriIzbriši